Gili Trawangan



Frukost pa Gili Islands



Idag pa stranden



Kuta



Kuta



Idag pa stranden



Gili pa kvallen



Aterigen idag

Tjoooballle!!!!!!

Kuta, Bali



Linnea och Cassandra motte oss i Bali. Wooopaaaa!



Fortsa utekvallen tillsammans pa lange



Kuta strand, sol och farska mangos.









Vi motte aven upp Elina, Emelie och Petronella




Fler bilder kommer. Datorn ar bajs seg sa jag orkar inte mer just nu.

Harrreeee!


Kota Kinabulu

Hej svej.

Vi kom tillbaka till Kota Kinabulu for nagra dagar sedan. Checkade in pa varat gamla stalle, med TV och DVD saklart:) Nast pa schemat stod det rafting.
En minibuss kom och hamtade upp oss tidigt pa morgonen och vi akte i cirka 2 timmar till Padas. Vi trodde inte alls att det skulle ta sa lang tid, men det var bara att halla humoret uppe. Val framme var det en timmes vantan igen. Taget som vi skulle ta oss till floden hade inte kommit an. Guiden berattade att ibland gick taget sonder och da var man fast pa obestamd tid. Taget kom tillslut och vi akte 30 minuter till. Varmt och svettigt och jattemycket folk. Taget skramlade fram och tillbaka och jag trodde att vi skulle aka av sparet varje minut.
Vi kom i alla fall fram tilll floden och vi delades in i olka grupper. Var grupp bestod av mig och Malin, var nyfunna van Chantall och 5 stycken kineser. Guiden gick igenom lite grunder och hur vi skulle gora om vi ramlade av gummibaten. Sedan var det bara att hoppa i baten och ge sig av.
Det var hur kul som helst! Forsarna och strommarna var jattestarka och man slangdes hit och dit och blev dyngsur! Kineserna skrek och skrattade och efter varje fors gjorde vi en "paddel high five". Vi blev ett sammansvetsat gang! Guiden var ocksa valdigt rolig, och sa fort han fick mojlighet puttade han i nagon av oss fran baten med sin paddel eller skvatte massa vatten.

Efter 5 forsar var det lunch och sedan var det bara att hoppa i floden igen och ta itu med de 2 sista. Eftersom varan bat aldrig tippat over ville guiden tippa med flit sa att vi fick kanna av hur det var ocksa.

Vi fick vanta pa taget hem i en och en halvtimme och efter det akte vi i 40 minuter till stationen. Den tagresan var annu skumpigare och gumpigare an den forsta, trodde allvarligt att vi skulle krascha. Som tur var gjorde vi inte det utan hoppade in i minibussen igen som tog oss tillbaka.

Om man raknar bort all vantetid och restid sa var det jattekul! Ar valdigt glad att vi gjorde det.

Dagen efter hade vi bokat in oss pa en tur till Cultural Village. Vi skulle fa se hur de gamla stammarna levde och hur de bodde. Guiden gick igenom 5 olika stammar. Vi fick laga mat ur bambu, roka deras tobak (vi gjorde inte det dock) skjuta pil, lara oss dansa, dricka risvin, gora eld och en sorts "efterjakt lek". Sedan gjorde dom en forestallning for oss dar de dansade och sprang runt pa scenen.
Dagen var valdigt intressant och spannande. Tyvarr kommer jag inte ihag ett enda namn pa det hon sa, malaysiska ar valdigt svart!

Idag har vi bara tagit en lugn dag. Kollade in ett nyoppnat stort kopcentrum, Malin kopte en kamera, vi lyxade till det och tog en supergod kaffe ( i alla fall jag, vit choklad latte, mums) sen klippte Malin haret, vi kopte lite flygsnacks och nu ligger vi bara och latar oss pa varat hostel. Senare ikvall ska vi ga ner till marknaden och ata farsk fisk och frukt.

Malaysia har varit over all forvantan. Vi har hunnit med valdigt mycket och fatt valdigt manga nya intryck. Men nu ser vi fram emot stranden och solen pa Bali, och att fa slanga ner langbyxorna langst ner i vaskan och inte ta fram dom pa lange! Och det ska bli kul att fa traffa Cassandra och Linnea som gor oss sallskap pa Bali.

Hejda Malaysia!

// Kajsa



Rafting

Nojda tjejer

Glaaad

Malin och Chantall

Rafting

Cultural Village

Risvin

Matlagning

Gora upp eld

Vast gjord pa bark

Ett eget sorts kex som gjordes pa rismjol

Inne i ett av husen

Skjuta pil

Nagon sorts tra studsmatta

Henna malning

Henna

Dans

Vi forsoker lara oss dansa






Ses pa Bali :D


Mabul

18/1-11
Som Kajsa namnde bodde vi en till natt i Semporna, men den 18 fick vi antligen aka ut till Mabul, en liten o ca 40 min utanfor Semporna. Vi hade bokat ett paket fran Scuba Junkie som inneholl boende, snorkling och alla maltider. Borjade dagen med en toppen frukost med farsk frukt pa Scuba Junkies hostell inne i Semporna, sen akte vi bat ut till vackra Mabul.
Nar vi komit fram dumpade vi bara vara vaskor pa bryggan och begav oss sedan ut pa havet igen for dagens forsta snorklingtur. I Thailand snorklade vi en gang, i Koh Tao, och det var haftigt, men det var ingenting jamfort med det har! Det fanns sa mycket haftiga koraller och fiskar! Vi sag bl.a. sex fullvuxna havsskoldpaddor, var av en simmade upp till ytan precis framfor mig. Vi sag aven en liten bebis skoldpadda. Kajsas hojdpunkt var nar vi hittade Nemo. (Fyndigt) Sag tva stycken, en stor och en liten, och de simmade runt i en san korall som Nemo och Marwin fran filmen bor i.  Vagade dock inte fraga om en autograf. Visste inte riktigt hur jag skulle gora mig forstadd.
Nemo och Marwin var inte de enda fran filmen, vi sag aven en san som bor i akvariet, den som haft en jobbig barndom med arret pa kinden.
Skulle verkligen velat ha en undervattenkamera. Det var sa mycket att se!
Vi var ute pa tre olika snorklingturer under dagen. Den sista var ganska anstrangande da det hade borjat blasa ganska rejalt. jag kunde inte fokusera pa snorklingen, var for upptagen med att inte driva ivag med strommen. Efter ett tag blev det for svart att se bottnen sa vi fick ta oss tillbaka in till land.
Vi snorklade nastan hela dagen, men hann med lite sol pa stranden ocksa. Pa kvallen satt vi i baren med personalen och sjong till guitarr. Mycket trevligt.
Den 19 akte vi inte ut med baten for att snorkla utan holl oss vid hamnen, men det var lika mycket att se dar. Solade aven da. Stranden har varit saknad!
Pa eftermiddagen var det dags att aka hem. Tog en nattbus samma kvall tillbaka till Kuta Kinabulu.

Tjo balle! / Malizio



Utanfor var bungalow pa Mabul



Var veranda



Stranden pa Mabul



Utsikt fran Mabuls brygga



Bryggan



Bryggish



Frukost pa bussen

Bilder Borneo

Bussfard mot SepilokKinabatang flodenUnderhallning pa kvallen hos Uncle TanRedo for morgontrippen pa flodenMorgon pa flodenHonungen var popularFormiddagstrekkingVaran hydda"Sangarna""Nudeltrad"EftermiddagsbatturKvallstrekkingFagel under kvallstrekkingFagel under kvallstrekkingKlangervaxt (titta upp och ned)Blomma vars blommor endast blommar ut pa nattenOrangutangcentret. Regning dagOrangutangcentretMalinOrangutangerKellys cakehouseHamnen i SempornaDenna skylt fanns innte pa toaletten



Enjoy // Kajsa och Malin

Borneo

Halli Halla!

Att aka buss borjar bli varan grej. Vi fragade pa stallet vi bodde pa hur man tog sig till Sepilok, dar vi skulle borja varan djungeltripp, och hon berattade hur och vart men skulle ta sig. Sa vi akte buss dit, och nar vi kommer fram sa har hon sagt fel. Vi skulle ha akt at helt andra hallet. Jahapp, sa det var bara att satta sig pa en annan buss och aka 40 minuter till det andra stallet. Dar hann man inte mer an satta foten pa trappstegat ner fran bussen forran det stod sakert 10 malaysier (malaysianer, malayer, har ingen aning om hur man sager) och ville salja biljetter till oss. Man blev ju lite radd forst, nar de nastan borjade slita i en men dom forsoker bara vara hjalpsamma, tror jag:S
Vi fick vara biljetter i alla fall, och sen var det bara att aka hem igen, 40 minuter tillbaka. Da var det skont att bo pa ett stalle med film och gratis kaffe!

Klockan ringde klockan 5 dagen efter sa att vi skulle ha gott om tid att packa iordning och ta oss till bussterminalen (den har gangen med taxi). Samma sak hande aven da nar vi kom fram, malaysierna kom springande mot oss och ville salja biljetter, men vi sa lugnt och sansat att vi redan hade kopt.

Bussresan gick bra. Tog 6 timmar, men kandes faktiskt som mycket kortare. Det fanns sa mycket haftigt att titta pa. Vi akte upp i bergen, hogre och hogre och efter ett tag nar man tittade ut sa var det moln utanfor, vi var uppe i himlen:) Naturen har ar underbar, hoga berg och skogar, valdigt fint. Inte lika skont for oronen dock, fick sanna lock for oronen, Malin bara skrattade at mig:( (Bara for att hon inte har nagra problem med hojder)

Vi slapptes av vid vagen nar vi kom fram till Sepilok (dom har inga busshallsplatser har) och sen var det en promenad pa nagra minuter tills att vi var framme vid Uncle Tan's BnB. Det ar dom som ordnar turen in i djungeln och pa Kinabatangfloden.
Det serverades lunch nar vi kom fram och sen var det dags. Hoppade in i en minibuss som tog en timma (buss igen!!!! ) och sen var vi framme vid floden. Dar akte vi bat pa floden i cirka 40 minuter till tills vi kom fram till campingen eller vad man ska kalla det. Dar fick vi lite information om varan vistelse och blev tilldelade hyddor att sova i. Senare samma kvall var det dags for var forsta tur, kvallsturen pa floden. Vi sag jattemanga djur, tyvarr pa ganska langt avstand eftersom de blir radda nar man kommer nara. Men vi sag apor, grodor, vildkatter, krokodiler, odlor och massa olika faglar. Sen var det dags for forsta natten i djungeln.
Jag kan ju inte saga att man sov jattebekvamt, man lag pa en madrass pa golvet i hyddan med myggnat runt sig. Och madrasserna verkligen stank av svett, vill inte ens tanka pa hur manga som har sovit pa dom!

Nasta morgon gick vi upp klockan 6 for morgonturen pa floden. Vi sag ungefar samma saker som vi gjorde pa kvallen, fast da sag vi aven en orangutang! Det ar inte helt vanligt att man ser dom sa vi hade tur. Sen sag vi aven en ganska stor krokodil. Vi hade tyvarr lite otur for baten vi akte i var den enda som inte sag krokodilen pa 3 meter, vi fick noja oss med en mellanstor:P

Dags for frukost och kaffe for att sedan bege oss pa var forsta trekking i djungeln. Under frukosten var det en tjej som berattade att hon hade sett en 3 meter lang orm under sin hydda nar hon skulle ga och lagga sig kvallen innan. Troligtvis var det en pyton berattade guiderna sen. Superlaskigt, tur att den inte var under min hydda.
Till trekkingen behovdes massa myggmedel for det gar inte att beskriva hur mycket mygg det var! Vi hemma i Sverige ska inte klaga over myggen. Fast vi klarade oss hyffsat bra faktiskt. (Det kanske berodde pa att vi smorde in oss var tionde minut). Vi sag inte mycket djur den har gangen, men vi fick lara oss mycket om traden och vaxterna och hur man anvande vissa vaxter till medicin forr i tiden.

Vi kom tillbaka till lagret och hade mycket fritid for nasta tur var klockan 5. Nastan alla gick och la sig men det ville inte jag gora sa jag gick och la mig i en av hangmattorna som fanns dar och laste en bok. Det var valdigt svart att koncentrera sig pa boken for det var hela tiden nya ljud och rorelser i buskarna. Sag ekorrar och odlor och faglar hela tiden. Sen, helt plotsligt nar jag lyckats komma in i boken nagorlunda ser jag natt stort som kommer mot mig i ogonvran, en varan! En jattestor odla som inte sag att jag lag dar. Lag blixtstilla, visste inte om den skulle se mig och attackera mig eller bli radd om den sag mig. Forsokte att stracka mig efter kameran men da markte den mig och stack ivag.

Klockan 5 var det som sagt dags igen, uppstroms pa floden den har gangen. Vi sag nastan ingenting, i alla fall inget vi inte sett forut sa vi var pavag att vanda hemmat nar guiden sa kolla upp i himlen. Sag dar en liten svart prick, men han berattade att det var en fladdermus. En flying fox, en storre fladdermus, kan bli 1 meter mellan vingspetsarna. Sen, fran ingenstans kom det bara fler och fler, upp emot 2000 fladdermos flog over oss! Det var valdigt haftigt. Valdigt svart att fa en bra bild dock, men jag har kvar kanslan av det!

Klockan 9 var vi ordentligt insmorda med myggmedel och hade stoppat in byxorna i strumporna for det var dags for kvallstrekkingen i djungeln. Alla kom med sina ficklampor och valdigt snygga outfits och sa begav vi oss in i djungeln. Inga ormar och apor den har gangen, men valdigt manga fina faglar. Trodde inte att dom fanns pa riktigt. Fick lite bra bilder som ni far se sen! Sag olika grodor, faglar, spindlar och insekter. Vi sag aven ogonen pa en Sivit, vildkatt, men den var for radd och sprang ivag.
Det var anda valdigt haftigt, man horde alla ljud och man kande sig som en del av djungeln (later lite klyschigt men det var valdigt coolt).

Vi fick aven aka pa morgontrippen pa floden nasta morgon. Tyvarr ville inte djuren komma fram och visa sig sa vi sag inget nytt, men det var anda kul. En tjej som bodde i samma hydda som oss berattade att under natten hade hon kant nagot som krop pa henne. Nar hon antligen fick igang ficklampan sag hon att en jattestor spindel hade tagit sig in i hennes myggnat! Jag horde inte ett ljud fran henne men tydligen hade hon skrikit och sprungit runt i hyddan. Haha.
Val tillbaka pa campingen var det dags att packa ihop sina tillhorigheter for att bege sig till "fastlandet" igen. For att sammanfatta turen sa var det hur kul som helst! Angrar inte en sekund att vi gjorde det.

Tillbaka bokade vi in oss en natt dar for att de hade transport till orangutangcentret vi skulle pa dagen efter.
Orangutangcentret var okej. Det var lite for turistigt dock. De hade tider da de matade aporna och da samlades alla manniskor dar. Sa visst att aporna lever fritt i djungeln, men de ar anda hyffsat tama och vet nar de kommer fa mat. Men det var kul. Djungeln var mycket haftigare an borta vid Kinabatang. Mycket tatare och haftigare trad och vaxter.
Vi akte tillbaka for att checka ut och for att ta oss till Sandakan, varat nasta stopp. Dit akte vi enbart for att kunna ta oss vidare till Semporna.

Sandakan var en ganska gullig liten stad. Inte mycket att se egentligen men det var mysigt. Och vi bodde bra den natten. Hade DVD pa rummet!! Forstar ni vilken lyx:)

Morgonen efter tog vi bussen till Semporna och den resan glommer jag inte. Redan efter en timme ungefar borjade tjejen i satet bakom krakas. Jag tal verkligen inte sant, framforallt inte lukten. Jag gick runt och kollade om det fanns nagon annan plats pa bussen och den enda lediga var langs bak bredvid toaletten som inte den heller luktade godis precis. Men hellre bajs an krak. Sa det var bara att sta ut i 5 timmar!

Nar vi kom fram gick vi runt och kollade upp boenden, men det visar sig att det ar dyrt att bo har om man inte ar dykare. Jag och Malin ar ju bara vanliga snorklare, men tillsut hittade vi ett billigt stalle i alla fall. Tog det bara lugnt och at sedan en mysig middag vid vattnet.

Vi akte hir for att ta oss till Mabul och Sipadan, tva jattefina oar med bra snorkling och fina strander. Det var ju ett tag sen vi solade nu och vi har borjat bli lite bleka! Men tyvarr ar allt har dyrt, det hade vi inte riktigt raknat med. Vi ska ta oss ut, vi vet bara inte riktigt nar var och hur, men vi ska!
Men idag blir vi bara kvar pa fastlandet, for alla turer borjar tidigt pa morgonen, och vi valde att ta sovmorgon idag. Tur att vi raknade in nagra extradagar sa att vi inte har brottom. Inte sa kul att bara ga runt i Semporna (som ar en valdigt liten och trakig "by" kan man saga). Men vi har inte sa mycket val. Och tur i oturen, nu hann jag ju blogga for er sa att ni vet vad vi pysslar med har borta!

Kan ju aven namna for er som inte vet att nar vi kommer till Bali den 24e sa vantar Cassandra och Linnea pa oss dar. De bestamde sig for att strunta i Norge och resa med oss istallet! Hur kul som helst, ska bli jattekul att traffa dom igen.

Efter Semporna och Mabul och Sipadan tar vi oss tillbaka till KK och kommer gora saker i narheten dar, eftersom flyget gar darifran.

Ja, det var val det! Hoppas att ni inte somnar under halva texten:) Men ni ville ha langa inlagg och da far ni det!

Vi hors nog igen i KK, ha det bra sa lange!

(och juste, saknar er dar hemma:P)

// Kajsa

Bilder


Koh Samui flygplats

Pa Swensens. Cappuchino, hallonsorbet, chokladglass

Tjockis katten pa varat hostel i KL

Petronas towers. Tvillingtornen i KL

KLCC, kopcentrum i KL. Det var so matt ga pa NK, fast storre och fler marken! Vi var sa shoppingsugna!

Utanfor kopcentrumet

STARBUCKS

Utsikten fran skybridge (tvillingtornen)

Kota Kinabulu, KK. Vi at grillad fisk pa matmarknaden!

Mamutik. En av de 4 oarna i Marina reservatet

Malin

Kajsa

Frukt och gront marknad


Thats all folks. Nu drar vi ut i djungeln!
/Kajsa

ursakta

jag vet FORFARLIG STAVNING jag orkar inte ni far ha overseende

/Malin

Kuta Kinabulu-Bornio

Forskracklig upptackt: ingen orkar lasa vara langa inlagg. Ack och ve! Sa jag ska forsoka gora ett kort sa ni orkar ta er igenom det.

Landade i Bornio, Kuta Kinabulu i forrigar. Har fatt ett langt mail fran Karin som nydligen vart har, med massa harliga tips, sa vi har planerat nastan hela var visstelse har efter det.
Efter vi anlant till motellet som ocksa har TV och dvd filmer (himmlen oppnar sig) gick vi ner till mat marknaden vid hamnen, at grillad nyfangad fisk som serverades pa stora palm blad. Mycket gott!
Igar var vi ute i det marina reservatet, nagra paradis oar. Valdigt tjusigt med vit strand och turkost vatten. Vi fick var forsta dag pa stranden pa ca en vecka. Vi har gatt och blivit bleka pa bara nagra dagar! Nej, inte tillatet, inte tillatet (hhohoho jag ar sa rolig. TOVE OCH SARA den var till er).
Hittade sedan en ANNU storre matmarknad som salde allt! Godaste mangon jag atit, bananer, annanas, kryddor, kanelstanger som var en meter langa, och mycket mycket mer.
Idag tillater vi oss att ta det lugnt. Bangar solen for lite hederlig TV och internet. Ska senare ner till kopcenret i narheten och shoppa lite nodvandigheter till var djungel tur i morgon. Kommer bli sjukt haftigt!

peace out / Malin





Malaysia - Kuala Lumpur

Halla!!

Sista dagen pa Koh Samui var vaaaldigt lang och vaaaldigt trakig, regnade hela dagen! Sa nu ar vi glada over att ha lamnat regniga Thailand och hamnat i varma Malaysia.

Flygresan gick jattebra. Flygplatsen pa Koh Samui var underbar. Var bara trevligt och mysigt att vara dar. Alla var vanliga och hjalpsamma. Flygplatsen sag lixom lite ut som ett utomhusvaruhus, om ni forstar vad jag menar.
  For de sista bathen vi hade kvar gick vi till Swensens, en glassbar! (Bilder kommer senare, JamJam kan ju slanga sig i vaggen, hoppas att Swensens kommer till Sverige)
 
Vi landade i ett varmt Malaysia och Kuala Lumpur och hittade en taxi som tog oss till varat guesthouse. For forsta gangen bor vi i dorms, alltsa flera sangar i samma rum, bara det att vi bor ensamma i rummet, sa valdigt skont.
  Klockan var ganska mkt nar vi kom fram sa vi var superhungriga och slangde in vaskorna in i rummet i princip och drog ut pa "stan" for att hitta nagonstans att ata. Vi markte ganska snabbt att vi bor i den fattiga delen av KL och att de sa kallade restaurangerna ar sma hak med plaststolar och utan menyer, inte ens pa malaysiska. Vi lyckades hitta ett litet hak dar det fanns en man som pratade lite engelska som bestamde at oss vad han trodde att vi ville ha. Visade sig var ganska gott anda!

Dagen efter ville vi ta oss in till stan och lyckades med buss ta oss till Petronas Towers, tva jattehoga skyskrapor. For att kopa biljett upp till skybridge var man tvungen att vara dar ganska tidigt sa vi tankte att halv tio borde racka men inte da, nar vi kom dit var det slutsalt. Hon som jobbade dar sa att vi fick testa imorgon igen och att vi borde vara dar 7 istallet. 7 PA MORGONEN! Men det finns inte jattemkt annat att gora i KL sa vi bestamde oss for att forsoka ta oss dit dagen efter ocksa.

Nar det inte gick att ta sig upp i tornen gick vi vidare till KLCC, ett superstort varuhus. Oj vilket varuhus det var. Jag och Malin blev kara pa en gang! Alla marken i varlden fanns, aven Zara och TopShop. Tank om man bara hade lite pengar over att shoppa for! Men det var kul att bara ga runt och titta och kanna:)

Sen ville vi hem for pa varat guesthouse har vi gratis internet och TV med DVD, utbudet av filmer ar superstort! Sa vi satte oss i soffan och kollade pa Alice i underlandet, efter det satte vi oss vid datorn!

Imorse gick vi upp fore tuppen for att koa till Petronas. Vi var dar kvart i 8 ungefar och vi var bland dom sista som fick biljetter! Vi stod och koade i cirka 2 och en halv timme for de dar nedrans biljetterna. Och vi fick inte aka upp forran tjugo i 2. Da gick vi till Starbucks och drack supergott kaffe och at en jattegod smorgas, grovt brod!
  Sen var det dags for tornen och oj vilken utsikt. Man sag over hela Kuala Lumpur.

Vi bestamde oss for att ta bussen hem och strunta i chinatown och little india. Bara det att vi tog fel buss och hamnade 40 minuter bort at fel hall! Sa det var bara att byta buss och aka samma vag tillbaka. Trafiken har ar varre an i Thailand. Kor som galningar och trafiklysen struntar dom i. 1 timme och 20 minuter senare (alltsa 2 timmar) sag vi antligen var lilla busshallplats och hoppade av.

Hemma igen satte vi oss ner och gick igenom budgeten och bokade resa till Borneo! Sa imorgon bar det av, ut till djungeln!

Forlat for ganska sa trakigt inlagg utan nagon som helst humor men jag ar TROTT, och tankte att vara kara mammor och pappor behovde lite vettig information! Sa dar, dar fick ni! Hoppas pa lite civilisation framme i Borneo sa att vi kan hora av oss och beratta att vi lever!

Vi hors nar vi hors

// Kajsa


Koh Phangan och Koh Samui

HejHopp!
Visstelsen i Phangan gav blandade kannslor. Dagarna tog vi oss igenom, kvallarna var helt fantastiska. Vi blev utkickade fran vart underbara rum med TV och balkong. Vi var helt ovetande. Jag gick ner till receptionen och skulle betala for en till natt och far hora att rummet ar bokat for de andra dagarna. HJALP! Att hitta boende i Phangan var ju inte super enkelt. Men en natt till fick vi alla fall, tack och lov.
Vi hittade ett annat boende ganska nara. Ocksa med TV! Woho! Dock med gemensamt badrum som var det vidrigaste jag nagonsin varit med om. Myror som krop overallt och en toalett med trasigt avloppsror. Jag holl pa att spy. DET RANN UT PA GOLVET. Jag gick inte pa toaletten pa flera dagar efter det.
Nyarsafton var grymt. Vi motte upp nagra nya vanner fran australien som vi forade med. Gick sen till stranden med tusentals folk (rykterna om det exakta antalet andras hela tiden, senast fick vi hora 50 000) Utan tvekan den basta nedrakningen jag varit med om. Hela stranden raknade ner tillsammans och man kunde nastan ta pa stamningen nar klockan slog 12.00. Fyrverkerier och skrik och hejpanrippan! Festen varade hela natten, efterfesten borjade kl. 10.00 nasta morgon. Men jag och Kajsa tog oss duktigt hem och sov.
Anlande tva dagar senare till Koh Samui, grann on. Aterigen star vi utan boende. Vandrade omkring med ryggsackarna mellan olika hostels men alla var fullbokade. Men, tur som vi har (tar i tra) ((helvete for dessa tagnentbord som saknar bokstaver! tra betyder vaxten, stor gron sak, vaxer mot himlen, nagon som fattar? Nej?))
I ALLA FALL, en austarliensk tjej, Meg (inte Ryan, desvarre), horde oss fraga om boende och erbjod oss att slagga hos henne. Hennes kommentar var att hon visste hur det var att vara utan boende. Tackade och bockade for erbjudandet, dock lite nerviga. skulla hon strypa oss nar vi sov och sticka ivag med vara pass? Vi sa att vi skulle leta vidare men fick hennes rums nummer i fall vi inte kunde hitta nagot. Vi bestamde aven date for att ga ut med henne for nagra drinkar pa kvallen. Tur som vi har igen, tar i tra, (STOR BRUN SAK MED GRONA BLAD) kommer en trevlig svensk kille ner precis da och checkar ut. Ett rum ledigt till Malin och Kajsa tjololo!
Rolig utgang med Meg pa kvallen.
inte mycket att namna om i forrigar, lag pa stranden och hade en lugn kvall.
Igar daremot var en handelserik dag. Vi hyrde moppe! Och varken jag eller kajsa kan kora. Men vi bestamde oss for att det inte kunde vara sa svart. Fast det var det, for mig. Holl pa att vurpa. Kajsa daremor var ypperligt duktig. Blev fart galen da vi kom ut pa stora bilvagen. Men vi hade i alla fall hjalmar, sa credd till oss. Vi ar nog de enda i hela thailand som anvander hjalm. eller nej foresten! sag ett par pa 60 bast som korde och de hade ocksa hjalm. Vi nickade trevligt mot varandra nar vi mottes pa vagen, kannde gemenskap.
Akte runt pa on och sag lite sevardigheter. Akte bl.a till ett vattenfall. Var ganska knepigt att ta sig dit, vi fick klattra in i djungeln. Jag kannde mig som om jag var med i en vildmarksfilm nar jag hoppade mellan stanar over vattnet. Sjong "In the djungel" fran lejonkungen och lekte att jag var Indiana Jones.
Det ar svettigt att klattra i berg, sa vi hittade en ode starnd dar vi badade och solade lite.
Pa kvallen gick vi ut med nagra svenskar vi traffat pa. Kul kvall!
Neeeej men det var nog allt.
En sista grej, har lovat Alice att da och da skriva att vi saknar er alla darhemma, sa varsogod Alice. Har tyvarr inte haft tid att tatuera in din lista i annsiktet MEN DET KOMMER, jag lovar.


Over and out/ Malin











Och det var nyar!

Utkiksplats

I djungeln

RSS 2.0