Kota Kinabulu

Hej svej.

Vi kom tillbaka till Kota Kinabulu for nagra dagar sedan. Checkade in pa varat gamla stalle, med TV och DVD saklart:) Nast pa schemat stod det rafting.
En minibuss kom och hamtade upp oss tidigt pa morgonen och vi akte i cirka 2 timmar till Padas. Vi trodde inte alls att det skulle ta sa lang tid, men det var bara att halla humoret uppe. Val framme var det en timmes vantan igen. Taget som vi skulle ta oss till floden hade inte kommit an. Guiden berattade att ibland gick taget sonder och da var man fast pa obestamd tid. Taget kom tillslut och vi akte 30 minuter till. Varmt och svettigt och jattemycket folk. Taget skramlade fram och tillbaka och jag trodde att vi skulle aka av sparet varje minut.
Vi kom i alla fall fram tilll floden och vi delades in i olka grupper. Var grupp bestod av mig och Malin, var nyfunna van Chantall och 5 stycken kineser. Guiden gick igenom lite grunder och hur vi skulle gora om vi ramlade av gummibaten. Sedan var det bara att hoppa i baten och ge sig av.
Det var hur kul som helst! Forsarna och strommarna var jattestarka och man slangdes hit och dit och blev dyngsur! Kineserna skrek och skrattade och efter varje fors gjorde vi en "paddel high five". Vi blev ett sammansvetsat gang! Guiden var ocksa valdigt rolig, och sa fort han fick mojlighet puttade han i nagon av oss fran baten med sin paddel eller skvatte massa vatten.

Efter 5 forsar var det lunch och sedan var det bara att hoppa i floden igen och ta itu med de 2 sista. Eftersom varan bat aldrig tippat over ville guiden tippa med flit sa att vi fick kanna av hur det var ocksa.

Vi fick vanta pa taget hem i en och en halvtimme och efter det akte vi i 40 minuter till stationen. Den tagresan var annu skumpigare och gumpigare an den forsta, trodde allvarligt att vi skulle krascha. Som tur var gjorde vi inte det utan hoppade in i minibussen igen som tog oss tillbaka.

Om man raknar bort all vantetid och restid sa var det jattekul! Ar valdigt glad att vi gjorde det.

Dagen efter hade vi bokat in oss pa en tur till Cultural Village. Vi skulle fa se hur de gamla stammarna levde och hur de bodde. Guiden gick igenom 5 olika stammar. Vi fick laga mat ur bambu, roka deras tobak (vi gjorde inte det dock) skjuta pil, lara oss dansa, dricka risvin, gora eld och en sorts "efterjakt lek". Sedan gjorde dom en forestallning for oss dar de dansade och sprang runt pa scenen.
Dagen var valdigt intressant och spannande. Tyvarr kommer jag inte ihag ett enda namn pa det hon sa, malaysiska ar valdigt svart!

Idag har vi bara tagit en lugn dag. Kollade in ett nyoppnat stort kopcentrum, Malin kopte en kamera, vi lyxade till det och tog en supergod kaffe ( i alla fall jag, vit choklad latte, mums) sen klippte Malin haret, vi kopte lite flygsnacks och nu ligger vi bara och latar oss pa varat hostel. Senare ikvall ska vi ga ner till marknaden och ata farsk fisk och frukt.

Malaysia har varit over all forvantan. Vi har hunnit med valdigt mycket och fatt valdigt manga nya intryck. Men nu ser vi fram emot stranden och solen pa Bali, och att fa slanga ner langbyxorna langst ner i vaskan och inte ta fram dom pa lange! Och det ska bli kul att fa traffa Cassandra och Linnea som gor oss sallskap pa Bali.

Hejda Malaysia!

// Kajsa



Rafting

Nojda tjejer

Glaaad

Malin och Chantall

Rafting

Cultural Village

Risvin

Matlagning

Gora upp eld

Vast gjord pa bark

Ett eget sorts kex som gjordes pa rismjol

Inne i ett av husen

Skjuta pil

Nagon sorts tra studsmatta

Henna malning

Henna

Dans

Vi forsoker lara oss dansa






Ses pa Bali :D


Kommentarer
Postat av: Mamma E

Åh vad kul det ser ut! Vad mycket ni ser till att vara med om. Ska bli jättekul att höra om allting när ni kommer hem. Ha så kul på Bali:-)

2011-01-23 @ 13:42:21
Postat av: Simon Cederholm

Hej på er!

Roligt att vårt mail kom till användning. Har precis hittat till bloggen med hjälp av pappa och gerd. borneo är helt fantastiskt och det finns så mycket att se och göra. Kinabatangan är häftigt vi såg tyvärr inte en enda krokodil men hade istället extremt tur med oranutangerna...såg 13 st har jag för mig. Mabul och framförallt sipadan är fantastiskt med. Ni bode lite lyxigare än vi gjorde där. Vi bode på uncle-chang som är ett riktigt backpacker/dykar ställe. Rätt så sunkigt men väldigt trevlig (och god insmugglad rom).



Hoppas att ni får det kanon på resten av resan med. ska följa bloggen nogrant nu.

Postat av: Anonym

HAahaha fina hattar, lööve it!

2011-02-02 @ 06:31:40
URL: http://sarabjornung.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0