Mabul

18/1-11
Som Kajsa namnde bodde vi en till natt i Semporna, men den 18 fick vi antligen aka ut till Mabul, en liten o ca 40 min utanfor Semporna. Vi hade bokat ett paket fran Scuba Junkie som inneholl boende, snorkling och alla maltider. Borjade dagen med en toppen frukost med farsk frukt pa Scuba Junkies hostell inne i Semporna, sen akte vi bat ut till vackra Mabul.
Nar vi komit fram dumpade vi bara vara vaskor pa bryggan och begav oss sedan ut pa havet igen for dagens forsta snorklingtur. I Thailand snorklade vi en gang, i Koh Tao, och det var haftigt, men det var ingenting jamfort med det har! Det fanns sa mycket haftiga koraller och fiskar! Vi sag bl.a. sex fullvuxna havsskoldpaddor, var av en simmade upp till ytan precis framfor mig. Vi sag aven en liten bebis skoldpadda. Kajsas hojdpunkt var nar vi hittade Nemo. (Fyndigt) Sag tva stycken, en stor och en liten, och de simmade runt i en san korall som Nemo och Marwin fran filmen bor i.  Vagade dock inte fraga om en autograf. Visste inte riktigt hur jag skulle gora mig forstadd.
Nemo och Marwin var inte de enda fran filmen, vi sag aven en san som bor i akvariet, den som haft en jobbig barndom med arret pa kinden.
Skulle verkligen velat ha en undervattenkamera. Det var sa mycket att se!
Vi var ute pa tre olika snorklingturer under dagen. Den sista var ganska anstrangande da det hade borjat blasa ganska rejalt. jag kunde inte fokusera pa snorklingen, var for upptagen med att inte driva ivag med strommen. Efter ett tag blev det for svart att se bottnen sa vi fick ta oss tillbaka in till land.
Vi snorklade nastan hela dagen, men hann med lite sol pa stranden ocksa. Pa kvallen satt vi i baren med personalen och sjong till guitarr. Mycket trevligt.
Den 19 akte vi inte ut med baten for att snorkla utan holl oss vid hamnen, men det var lika mycket att se dar. Solade aven da. Stranden har varit saknad!
Pa eftermiddagen var det dags att aka hem. Tog en nattbus samma kvall tillbaka till Kuta Kinabulu.

Tjo balle! / Malizio



Utanfor var bungalow pa Mabul



Var veranda



Stranden pa Mabul



Utsikt fran Mabuls brygga



Bryggan



Bryggish



Frukost pa bussen

Kommentarer
Postat av: Mamma G

Oh jag vet precis. Totally.... jag hittade ju också hitta Nemo i Japan. Tänk vad de simmar långt...

Kram

2011-01-21 @ 09:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0