NYA ZEELAND

Hej halla!

Forlat for dalig uppdatering men vi har verkligen inte haft tid.
Innan jag borjar beratta om NZ maste jag avsluta Bali. Vi hade jattekul de aterstaende dagarna pa Kuta. Dagen efter vattenland tog jag Malin och Linnea en surfinglektion pa tva timmar. Det var hur kul som helst. Tanka er, vi klarade faktiskt av att sta pa bradan efter dagens slut!

Pa torsdagen lamnade vi Bali och Kuta. Nar vi kom fram till flygplatsen (levande tack gud) sa var det full rulle. Scanna igenom vaskorna tio tusen ganger, alla balineser forsokte lura en pa pengar, man var tvungen att betala en avgift for att komma ut fran landet, lojligt! Efter en lang stund (eftersom att vi var tvugna att springa ut till en bankomat och gora om hela proceduren) satt vi antligen pa planet. En timma forsenat dock, vilket resulterade i att vi kom fram till Sydney en timme sent, vilket resulterade i att vi fick valdigt brottom pa flygplatsen att forsoka hitta incheckningen for att hinna varat nasta flyg. Nar vi blivit slussade fram och tillbaka av flygpersonalen hittade vi tillslut. Trubbel; vi var tvugna att ha varan utresebiljett fran NZ, annars fick vi inte komma pa planet. Hjalp, hur skulle vi gora nu:S. Tillslut sa flygtanten bakom disken att vi kunde ga upp i Buisness Loungen och skriva ut papprerna, for jag hade dom ju pa mailen. Springer upp, skrivaren kranglar saklart, men vi far tag i papprerna och springer ner igen. Nytt trubbel; dom har overbokat planet, vi star pa stand-by platser. VA? Jag borjar bli valdigt irriterad, ar nog lite oforskamd mot tanten och skriker till henne att vi har ju till och med sittplatser pa biljetten, hur kommer det sig att ni har gett ut dom till nagon annan? Man hor i hogtalarna att dom ropar ut final call till Auckland NZ. Borjar bli valdigt valdigt stressad! Tillslut sager hon att vi fatt tva platser men maste springa till gaten. Vi springer for vara liv och hinner med planet! TACK!

Men... nu till det roliga. Vi har det superkul i NZ. Forsta natten bodde vi pa ett jattestort hostel med valdigt manga gaster. Dagen efter var det redan dags for dag ett pa Kiwiexperience bussen. Kiwiexperience fungerar pa det viset att man sitter pa en buss som tar en genom hela NZ, man far valja att hoppa av var man vill. Annars sover man en natt pa varje stalle, forutom 3 stycken dar man sover tva natter. Eftersom att vi inte har jattelang tid pa oss, endast tva exktradagar sa foljer vi bussen nastan hela vagen. Men allt fungerar supersmidigt, man far nagra olika hostel att valja pa som dom bokar at en, olika aktiviteter pa varje stalle som dom bokar och saklart sa kor dom oss genom landet. Valdigt smidigt och valdigt skont! Kanns jattebra att bli omhandertagen pa det har viset!

Hittils har vi varit i Auckland, dar vi borjade, Mercery bay, Rotarua och nu befinner vi oss i Waitomo. Aktiviteterna ar ganska dyra sa man far begransa sig ordentligt. Idag har vi gjort vara forsta, eller rattare sagt jag har gjort mig forsta. Malin ar fortfarande dar ute. Ruakuri caves ar en gammal grotta som var hur haftig som helst. En 5 km lang grotta. Jag valde att ga pa det torra, Malin ar dar nere och tubar. Aker pa en ring i vattnet osv. Hon far beratta mer sen!

Landskapet har ar helt otroligt. Sa himla vackert. Det paminner lite om Sverige, fargerna och klimatet, men det ar mycket vackrare har. Man langtar till den svenska sommaren. Tyvarr kommer ni inte att fa mer bilder fran oss. Sist vi forsokte lagga upp bilder tog datorn Malins alla bilder. Minneskortet tomt! Sa himla frustrerande! Sa nu tors vi inte mixtra langre utan ni far halla er till dom bilderna vi lagt upp och vanta pa att fa se nar vi kommer hem, vilket inte ar sa langt kvar nu. Endast 29 dagar om jag inte raknat fel.

Vi har i alla fall jattekul har. Tiden gar sa fort! Imorgon bar det av mot Taupo dar det finns nytt att se och nya aktiviteter att gora. Snart ar vi klara med norra delen och ska ner till den sodra.

Ja... det var val det. Har sakert glomt en miljon saker sa om ni undrar nagot ar det bara att fraga.

Och glad alla hjartans dag pa er <3 (Marcus, vi far fira nar jag kommer hem)

Hoppas att ni inte forfryser dar hemma i kylan och snokaoset. Saknar er

// Kajsa

Kommentarer
Postat av: Mamma G

Kul att höra ifrån er igen. Låter fantastiskt med N.Z. Det är 11 grader minus här hemma. Bara så ni vet, så passa på och njut av värmen.

Kram

2011-02-14 @ 08:58:34
Postat av: stina

Jag är så himla avundsjuuuk!

I taupo får ni gå till den varma källan och det finns även möjlighet för att hoppa fallskärm.

Juste, om ni gillar Sagan om ringen så finns själva berget där Frodo förstör ringen precis utanför taupo. Finns aktiviteter där ni kan bestiga de berget, vore fett coolt! :) VI hade dock inte tid,



Saknar er och sjukt irriterande med bilder, stackare :(



Pusss och glad alla hjärtans dag

2011-02-14 @ 12:30:13
Postat av: Mamma E

Vad kul att höra att det är lyckat! Ta mycket kort som vi får se senare, tråkigt med Malins kort. Ha en mysig alla <3 dag ni oxå! Ja vi fryser här hemma, just nu snöar det och är -10 grader:(

Längtar oxå! Ses snart. Puss

2011-02-14 @ 17:05:46
Postat av: Malin

Jag tror inte att ni förståår hur avundsjuk jag är på er som fortfarande är ute och reser, jag vill tillbaka NU!

2011-02-16 @ 18:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0